75. Weerstand soep

Deze soep is niet alleen lekker maar geeft een enorme boost als je grieperig bent – slap voelt en vooral als je weerstand in de lift moet. Door het gebruik van verse Kurkuma en gember bevat ieder bord soep een overvloed aan vitamines en mineralen. Daarnaast is de shiitake (Lentinula edodes) een krachtige medicinale paddenstoel met antimicrobiële geneeskrachtige eigenschappen ter bevordering van je immuunsysteem. Deze soep is een echte virus- en griepkiller.

  • Ingrediënten
  • 3 wortels, middelgroot (in stukjes gesneden)
  • 2 witte of rode uien
  • Aantal stukjes Bamboescheut (in stukjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stronk verse kurkuma (geelwortel) of anders eetlepel poeder
  • Duim verse gember
  • 1 knolselderij (geschil en in stukjes gesneden)
  • 2 tl kruiden blend of bouillonpoeder
  • 10 shiitake (in plakjes)
  • 1 el citroensap
  • 1.5 ltr water
  • 3 eetlepels garam masala 
  • Zeezout, naar wens
  • ½ tl zwarte peper
  • Ghee of kokosolie, om in te bakken

 

Snij de groenten in stukjes. Met een waterkoker alvast 1.5 ltr water aan de kook.
In een soeppan de uien licht aanbakken met Ghee of kokosolie. Vervolgens de knolselderij blokjes met de knoflookstukjes en gemberblokjes.
Strooi de garam masala erbij en giet het kokende water in de pan.
De overige groenten in de pan en breng alles voor 10 minuten aan de kook.
Het beste is om de soep een dag eerder te maken en een nacht te laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Bij serveren aftoppen met gebakken uitjes voor extra smaak.