Rode bieten salade

Deze heerlijke rode bieten salade kan niet alleen op ieder moment maar koude aardappel bevat resistent zetmeel. Dit zetmeel wordt door het lichaam niet omgezet in koolhydraten maar dient als gezonde voeding voor de darmflora. Dus deze salade is

Het recept:

* 600 gram aardappels

* 4 rode bietjes

* augurk en of zilver uitjes

* Rode of witte ui

* beetje honing

* Appel

* slasaus of mayonaise

Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en giet ze af. Snijd de aardappelen in kleine blokjes.

Snijd de bietjes in kleine blokjes. Verwarm de bieten blokjes even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, eventueel paprikastukjes, citroensap, een snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken. Meng room of mayonaise met peper, zout, peterselie of bieslook, paprikapoeder en mosterd. Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en stamp ze in een schaal daar een egale substantie.

Meng er de overige ingrediënten door. Laat de salade minimaal een half uur op een koele plaats staan en serveer zoals bovenstaande.

Smullen maar.

RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
ARCHIVE