Teff pannenkoeken

6 Aug 2019

Op zondagochtend pannenkoeken eten is een feest alleen bevat het vaak meel met snelle koolhydraten. Teff graan heeft vele goede eigenschappen. Het is rijk aan o.a.magnesium, mangaan, zink, koper, vitamines B2, B3 en B6. Teff is vezelrijk en bevat essentiële aminozuren. Een verantwoorde keuze dus en zo super lekker.

 

 

Hierbij het recept:

 

– 175 gram teffmeel
– 225 ml amandelmelk of gewone (volle) melk 
– 0,5 theelepel bakpoeder (geeft volume)
– 1 theelepel vanille extract of het merg van een vanillestokje
– 1 ei
– snufje zout
– kokosolie
– blauwe bessen + plakjes banaan

 

Roer de droge elementen in een schaal en voeg er vervolgens met een keukenmachine of garde de melk en het ei aan toe. Is het te dik dan voeg je er nog een ei of melk aan toe.

 

Bakken zoals je normaal ook pannenkoeken maakt.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS
Please reload

SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
Please reload