Glutenvrije bananencake

24 Oct 2018

Super sappig en heel luchtig, maar bovenal. Deze glutenvrije bananencake zit vol hypoallergene voedingsmiddelen en is dus een aanrader voor mensen met een voedingsintoleratie of -overgevoeligheid.

 Recept:

 

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram kastanjemeel

  • 50 gram kikkererwtenmeel

  • 4 kleine rijpe bananen, of 3 zeer grote

  • 2 eieren

  • het sap en de schil van 1 perssinaasappel

  • 1/2 theelepel speculaaskruiden

  • 1/2 theelepel kaneel

  • snufje zout

  • 1 flinke theelepel baking soda

  • 1 eetlepel appel citroensap

  • 100 gram cranberry's

  • 50 gram blanke rozijnen

  • Handje walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermaal in een keukenmachine de havermout tot meel en meng het kastanjemeel erdoor. Voeg dan de kruiden, baksoda en een snufje zout toe. Rasp de schil van de perssinaasappel en zet deze even opzij. Meng de bananen, eieren, appel azijn en het sap van de perssinaasappel door het droge mengsel in de keukenmachine.

Roer als laatste handmatig de sinaasappelschilletjes / crabberry's en rozijnen door het beslag. Schep dit beslag dan in een met bakpapier bekleed cakeblik. Doe er met de hand walnoten op. Bak het bananenbrood met sinaasappel af in de voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 45-50 minuten, en kan per oven verschillen. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Dit is het geval als deze er schoon en droog uit komt.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS
Please reload

SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
Please reload