Gebakken Tempé met groenten

21 Mar 2019

Tempé is gezonder dan gezond doordat de sojabonen worden gefermenteerd. Door het minimaal 8 maar liefst 24 uur van tevoren te marineren krijgt het een geweldige smaak. Zie onderstaand mijn recept voor dit geweldige gerecht.

 

 Tempe is te koop bij de betere toko. 

 

Snij het in gelijkmatige blokjes. Maak een dressing van oestersaus / sesam olie / lepel surinaamse sambal / chilisaus en leg de blokjes hier in. Goed marineren is belangrijk en het liefste 24 uur zodat de smaken goed intrekken.

 

Voor de groenten kun je gebruiken:

- rode / gele / groene paprika (speel met schillende kleuren)

- gele of groene courgette

- champignons of shiitake

- biologische wortel

- tauge

- dunne reepjes gember

- dunne reepjes of blokjes mango

- flinke bos koriander

 

Snij de groenten en de kruiden.

 

Neem een goede koekenpan met anti aanbaklaag en begin met het bakken van de Tempé in zijn eigen saus. Vergelijk het met spekjes uitbakken dus lekker knapperig.

 

Doe in een andere bakpan met een hoge temperatuur de groenten kort wokken en serveer alles netjes op een bord.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS
Please reload

SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
Please reload