Hemelse cake

25 Jan 2019

Een heerlijke cake die ook nog eens gezond is. Wie wil dat nou niet.

 

In deze cake gebruik je appelmoes, amandelmeel en kokosmeel en rasp.

 

Kokosmeel bevat heel veel vezels en relatief weinig koolhydraten (dus ook gunstig voor je bloedsuikerspiegel). Daarnaast is het een goede bron van eiwit en laurinezuur en walnoot hoort tot de top van gezonde noten.

 

 

 

DIT HEB JE NODIG
 

2 rijpe bananen
4 eieren (medium)
100 gram amandelmeel

100 gram kokosrasp
20 gram kokosmeel

30 gram bloem
40 gram kokosolie
3 grote el bio appelmoes
120 gram rozijnen of cranberry
1 flinke eetlepel kaneel
2 tl bakpoeder

1 tl bakingsoda

1 snuf zout

1 handje walnoten

 

ZO MAAK JE DEZE CAKE
 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Prak de bananen helemaal fijn

 

Laat de kokosolie smelten en doe het kokosmeel erbij zodat je een lekker papje krijgt en doe dit bij de schaal met bananen (natte gedeelte)

 

In een andere schaal voeg je het amandelmeel, kokosrasp, de kaneel en het bakpoeder toe en roer weer goed door

elkaar (droge gedeelte).

 

De schaal met de geprakte bananen + kokosolie / kokosmeel papje goed mensen en de eieren stuk voor stuk toevoegen.

 

Tot slot voeg je 

 

Doe dan de mix in een ingevet cakeblik en zet deze voor ca. 45 minuten in de oven.
Laat even afkoelen en snijd de cake in plakjes.
Je kunt de in plakjes gesneden cake per plakje invriezen en zo iedere dag genieten van een verantwoord tussendoortje.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS
Please reload

SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
Please reload