Carrot cake sugarfree and delicous

23 Oct 2019

Met deze suiker en glutenvrije worteltaart kun je zorgeloos genieten! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker en met een topping van magere kwark heerlijk fris.

 

Deze heerlijke cake maak je makkelijk zelf met een beetje geduld en onderstaand recept

 

Cake

  • 500 gram wortels

  • 300 gram amandelmeel

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 2 eieren

  • 80 gram walnoten

  • 90 gram dadels

  • 75 gram Griekse kwark

  • 75 gram honing

  • 110 ml kokosolie

  • 1/2 theelepel nootmuskaat of speculaas kruiden

  • 2 theelepels kaneel

Glazuur

  • 200 gram dikke kwark

  • 4 tl honing

  • ¼ citroensap of limoen

Bereiding worteltaart

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Gebruik bakpapier voor je cakeblik (vierkant 20 x 20 cm)

  3. Was en schil de wortels en rasp ze dan klein. Doe de rasp in een grote kom.

  4. Snijd de dadels in kleine stukjes, hak de walnoten fijn.

  5. Doe de amandelmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, vanille, zout en walnoten in een kom. Een andere kom dan waar je de wortel rasp in gedaan hebt!

  6. Verwarm de kokosolie in een pan of in de oven. Wanneer deze volledig gesmolten is voeg je de dadels hieraan toe. Laat de dadels hierdoor warm worden en een klein beetje zacht worden/smelten want dat komt de structuur ten goed.

  7. Mix de dadels en kokosolie met de geraspte wortel. Mix het goed door elkaar.

  8. Voeg vervolgens de eieren, honing en de yoghurt toe aan deze wortel-dadel mix. Mix alles goed (liefst met een mixer) voordat je de droge ingrediënten toevoegt.

  9. Voeg na het mixen steeds een klein beetje van de droge ingrediënten (uit de andere kom) toe en mix nog een keer alles goed.

  10. Doe het beslag in je cakeblik en zet deze 50 a 60 minuten in de oven (houd hem de laatste minuten even goed in de gaten dat de bovenkant niet te donker wordt). Haal het er uit en laat het eventueel nog 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Bereiding glazuur

  1. Roer de kwark, honing en citroensap door elkaar.

  2. Wanneer de cake klaar is en afgekoeld, smeer het glazuur er bovenop en strooi er eventueel nog wat gehakte walnoten overheen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS
Please reload

SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
Please reload