49. Gemengde geroosterde groenten

Bieten, bospeen, wortel peterselie, venkel, paprika, spruitjes, knoflook en pompoen met balsamico / honingdressing en gekruimelde geitenkaas.. Geweldige combinatie!

Recept:

Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen.

Maak in een diepe schaal de dressing:

  • Olijfolie flinke scheut
  • Citroen sap flinke scheut
  • 2 eetlepels honing
  • Zwarte peper
  • Snufje kruidnagel
  • Snuf zee zout
  • Eetlepel gerookte paprikapoeder

Meng de dressing goed door elkaar en vervolgens de groenten in de schaal en goed mengen.

Gebruik pakpapier voor de ovenschaal en leg de groenten er boven op.

2 x 22 minuten in de oven / tussendoor een beetje mensen zodat alles even goed gaar en bruin wordt.

Na het opdienen geitenkaas er boven op kruimelen en smullen maar.